Povestea proiectului

Proiectul “Management sustenabil în sectorul nonprofit din România” a prins oficial viață odată cu acordarea finanțării în cadrul Rundei 2 a Fondului ONG, când împreună cu ASE București și Federația VOLUM am format o echipă care a pornit pe drumul sustenabilizării și profesionalizării ONG-urilor din România.

Sectorul ONG din România este în plină dezvoltare, iar sufletul și cheia creșterii oricărei organizații în parte o reprezintă managementul. Dacă este unul profesionist și eficient, ONG-ul va tinde spre sustenabilizare și își va putea sprijini beneficiarii în mod corespunzător pe termen lung. În caz contrar, supraviețuirea organizației pe termen lung este pusă uneori sub semnul întrebării.

Noi credem puternic în faptul că managerii ONG-urilor românești merită un loc al lor, o comunitate care în același timp să fie și o “școală managerială” dedicată. Să învățăm unii de la alții, dar și de la profesioniști, atât din România, cât și din afara țării. De aceea am pus bazele Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit.

Prin intermediul proiectului vom oferi, în principal:

  1. Posibilitatea închirierii gratuite a spațiului Centrului pentru întâlniri și evenimente;
  2. 6 training-uri despre recrutarea, selecția și managementul voluntarilor;
  3. 6 seminarii de tip peer-to-peer learning pe diverse tematici de interes pentru managerii ONG-urilor;
  4. Bibliotecă ONG cu peste 100 de titluri dedicate managementului ONG-urilor;
  5. Curs online inovativ în format MOOC (Massively Open Online Course) cu tematica “Managementul sustenabil al ONG-urilor”;

Proiectul nu se oprește însă aici. Ne dorim ca membrii CMON să formeze o comunitate, să ofere training-uri, să dea viață Centrului și sa îl facă cu adevărat un loc al managerilor de ONG-uri.

Asociația Young Initiative, ASE București și Federația VOLUM vă invită la sustenabilizare!

Proiectul este organizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Federația VOLUM, cu finanțare din partea Granturilor SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea totală a finanțării este de 60.220 euro.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.