Program Wellbeing pentru Oameni care lucreaza cu Oameni (Editia a 3-a)

Ai simtit vreodata ca esti implicat in asa multe proiecte si ai atatea sarcini de facut incat devine stresant si apasator cateodata?
Ca pui prea mult din tine in ceea ce faci, incat uneori nu mai ai energie pentru nimic altceva?
Ca esti foarte obosit si nu mai gasesti sens in ceea ce faci?
Ca iti lipsesc niste unelte simple care sa te ajute sa iti creezi un echilibru interior?
Atunci poate e timpul sa descoperi ca se poate si altfel. Afla cum de la Roxana Turcu, care te asteapta la un program de wellbeing!

A. Informatii Program


Tematică: 
Wellbeing, echilibru in viata profesionala

Tip eveniment: Programul cuprinde un set de 6 intalniri si se va intinde pe o perioada de 6 luni. Intre intalniri vei avea de facut o serie de teme si vei beneficia de suport de la ceilalti participanti si de la facilitatori. Intalnirile vor avea o durata de 1-2 zile si se vor desfasura in Bucuresti in locatii diverse, in functie de obiectivele fiecarei intalniri. Prima intalnire va avea loc pe 14 decembrie 2019 si va fi un eveniment de conectare cu participanti de la celelalte doua editii ale programului. Urmatoarele intalniri vor fi stabilite impreuna cu participantii selectati sa participe la program.

Locatie: Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit (București, România) + Alte locatii

Perioada: Decembrie 2019 – Mai 2020. Cele 6 workshop-uri se desfășoară începând cu 14 decembrie 2019, iar ulterior acestea vor fi stabilite de comun acord.

Număr participanți: maxim 15

Organizator: Asociația Young Initiative, prin Rețeaua de Formatori a Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit (CMON)

Formator: Roxana Turcu

Ce oferim:

 • Un program de wellbeing pentru oameni care lucreaza cu alti oameni si incearca sa produca o schimbare prin munca pe care o fac.
 • Programul creaza un spatiu pentru TINE sa iti deschizi corpul, mintea si inima pentru o practica integrata de contemplare si explorare a lumii interioare si exterioare. Programul isi propune sa reprezinte un suport pentru munca ta prin oferirea unor metode simple care sa te ajute sa ai grija atat de tine, cat si de ce faci tu (personal si profesional).
 • Acest program iti propune sa te opresti. Sa iei o pauza de la modul in care faci lucrurile in mod obisnuit. Sa intorci privirea catre lumea ta interioara. Si de acolo sa explorezi noi moduri de a actiona si reactiona.
 • In cadrul programului vei lucra alaturi de alti oameni cu aceleasi nevoi ca tine. Vom intra impreuna un proces de explorare si transformare in care ne vom oferi suport unii altora. Desi poate suna complicat sau abstract, ce vom face va fi sa exploram metode simple de miscare a corpului, tehnici de meditatie si reflectie, metode de invatare prin experienta si outdoor, toate combinate intr-un mod creativ.

B. Conditii de participare

Programul este o invitatie pentru TINE sa:

 • Schimbi lentilele prin care te uiti la tine si la propria ta munca de schimbare pe care o faci (orice ar insemna schimbare pentru tine);
 • Experimentezi metode simple de miscare a corpului si teorii ale invatarii combinate intr-un mod inovativ;
 • Reflectezi folosind diverse tehnici de miscare a corpului;
 • Experimentezi metode simple de miscare a corpului si teorii ale invatarii combinate intr-un mod inovator;

 

Ce vei obtine:

 • Capacitatea de a asculta profund, a observa si a comunica cu empatie;
 • Abilitatea de a cultiva compasiunea, curiozitatea si curajul de a fi prezent in viata ta;
 • Deschiderea de a practica diverse metode inovative care vor produce bunastare pentru tine si comunitate;
 • Oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate de oameni cu nevoi si interese similare cu ale tale;
 • Suport si indrumare personalizat pe perioada programului de la participanti si facilitatori;

 

Te invitam sa aplici in cadrul programului daca:

 • Activezi intr-un ONG din Romania de cel putin 1 an, indiferent de pozitia pe care o ai;
 • Iti asumi participarea integrala si activa la program;
 • Ai posibilitatea de a lua parte la intalniri in Bucuresti;
 • Ai o motivatie autentica de participare;

Costuri: Programul este oferit gratuit, insa daca ti se pare util si crezi ca ai avut lucruri noi de invatat, te invitam sa faci o donatie la incheierea programului. Donatiile vor acoperi costurile de organizare a intalnirilor, iar astfel vei putea contribui la buna desfasurare a programului.

 

Participanții selectați vor fi invitați să devină membri ai Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit, ceea ce le va oferi gratuit un pachet de beneficii constând în acces la training-uri, resurse educaționale, bibliotecă ONG, închiriere gratuită a spațiului Centrului, orice persoană cu responsabilități manageriale/de coordonare într-un ONG din România putând deveni gratuit membru.

Nota: Pentru acest seminar nu se asigură transport, cazare sau masă. Participanții din afara Bucureștiului pot participa cu asigurarea proprie a cheltuielilor.

C.  Cine este formatorul?

 

Programul este organizat de Asociatia Young Initiative prin CMON si va fi facilitat de Roxana Turcu. Roxana activeaza in domeniul ONG de 10 ani si are o experienta variata de facilitare a grupurilor, la nivel national si international. Este interesata despre cum sa conduca oamenii intr-un proces de a isi explora potentialul prin diferite metode creative de invatare. Urmareste sa creeze contexte de invatare care abordeaza corpul, mintea si spiritul print diverse metode non-formale de invatare. Roxana a dezvoltat un program de wellbeing care combina intr-un mod inovativ miscarea corpului, metode orientate catre natura, Social Presencing Theatre (parte Theory U) si alte metode de invatare experientiala prin care ghideaza indivizi si grupuri de persoane intr-un proces de explorare si transformare personala. Acum urmeaza cursurile Dalai Lama Fellowship organizat de Contemplative Sciences Center al Universitatii Virginia din SUA si aduce in munca sa o abordare orientata catre folosirea valori universale pentru a raspunde provocarilor globale cu care ne confruntam. Roxana este absolventa a programului european de master MA Advanced Development in Social Work.

Mai multe detalii despre Roxana puteti accesa aici : https://www.salto-youth.net/tools/toy/roxana-turcu.4310/.

D. Ce zic participantii de la Editia 1?

In timpul programului de well-being mi-am dat seama ca nu aveam nevoie de multe lucruri pentru a fi fericita. Mi-a placut sa scriu la final de zi in jurnlul de recunostinta, asa mi-am dat seama de atentia pe care o aveam la anumite lucruri si cum la finalul unei zile grele, cele mai importante clipe erau cele in care obervam natura sau gesturile oamenilor de langa mine si nu task-urile pe care le aveam de facut zilnic. Mi-a placut foarte mult ideea de a cunoaste oameni care par a avea aceleasi situatii ca si mine si de a redescoperi impreuna ce inseamna well-beingul pentru noi. Interactiunea cu oamenii diferiti, din domenii de activitate variante, exercitiile pe care le-am facut: dans, scris, desenat, m-au facut sa ma bucur de fiecare data cand ne intalneam. As mai participa inca o data pentru a acorda si mai multa atentie activitatilor pe care le-am facut!
Corina Paraschiv, Participant Program Wellbeing Editia 1
Timp de 6 luni, am reusit sa cream ceea ce se numeste “ o comunitate de invatare” nu numai prin abordarea unor aspecte teoretice, dar mai ales prin aplicabilitatea lor in contexte de miscare a corpului, improvizatie, analiza de caz sau incursiuni in intelepciunea strazii. Toate au reprezentat porti deschise larg catre propria dezvoltare. Cu acest “street wisdom” insa, am rezonat in mod deosebit, amintindu-mi de propriile escapade in natura, in mijlocul oraselor vizitate, in miezul altor culturi sau drumetii turistice. Recomand acest program pentru ca este unic la noi, fiind initiat special pentru “oameni care lucreaza cu oameni”, adica pentru cei carora le pasa de comunitate si dezvoltarea ei, si care au nevoie de o dezvoltare a rezilientei pentru sine si in munca depusa.
Ana Nedelcu, Participant Program Wellbeing Editia 1

E. Cum aplic?

Pentru a te înscrie te invităm să completezi formularul online până pe 30 noiembrie 2019.

 

Organizator si Parteneri

Organizator În cadrul Partener
Proiect creat cu sprijinul financiar al